Wat spontaan is bedacht en uitgevoerd is uitgegroeid tot een hele happening.

In 2006 kwam het idee op om een viswedstrijd te organiseren op de camping door de vele vissers die aan de waterkant zijn te vinden onder onze gasten.

Een briefje bij de gasten langs...en iedereen was enthousiast...en deed mee.

Op 7 Augustus 2006 was het zover. Een prachtige avond met veel aandacht en plezier en goede vangst. Voor "de inwendige mens" werd ondertussen gezorgd en de prijsuitreiking rondom een knetterend vuur, met een hapje en een drankje, maakte het geheel compleet.

Daarna is deze wedstrijd, die nu jaarlijks wordt georganiseerd, een unieke gebeurtenis op de camping geworden. De gasten komen er zelfs voor terug want het is en blijft bijzonder.

En het belangrijkste...iedereen doet mee, op welke manier dan ook...U kunt het zien op de foto's.

Om een indruk te geven dat er ook nog veel wordt gevangen:

Winnaar Viswedstrijd Datum en Jaar en meters vis
Herman van de Pavert Wijk bij Duurstede 7 Augustus 2006: 2,13m
Jan Dekens Stadskanaal 6 Augustus 2007: 4.35m
Jan Dekens Stadskanaal 5 Augustus 2008: 2.06m
Raimond v.d.Pol Kerkdriel 7 Augustus 2009: 3.85m
Raimond v.d.Pol Kerkdriel 5 Augustus 2010: 98 vissen
Raimond v.d.Pol Dreumel 4 Augustus 2011: 18 vissen
Modest Proost uit Lichtaart (België) 9 Augustus 2012: 21 vissen
Modest Proost uit Lichtaart (België) 8 Augustus 2013: 22 vissen
Modest Proost uit Lichtaart (België) 7 Augustus 2014: 40 vissen
Nico Lenting uit Nieuwkoop 5 Augustus 2015: 24 vissen
Nico Lenting uit Nieuwkoop 4 Augustus 2016: 13 vissen


Impressie van viswedstrijd Boerencamping Fûgelfrij 2016. 18.45: Men is er klaar voor... maar eerst even luisteren naar "de regeltjes" van de wedstrijd... Dit maakt toch wel indruk... :) ... Ook vanaf de overkant is er grote interesse... En dan is het zover... it sil heve! Wat een prachtig gezicht... op een prachtige avond. De harde wind zie je hier niet maar speelde deze avond een grote hoofdrol... En dan ...is er koffie... Een "serieuze zaak" ...met alle aandacht daarbij... En dan gaat het "ViswedstrijdCommité" ook los... koffie en thee en Fryske Sûkerbôlle mei Boerebûter... En op dan een spontane polonaise op de muziek van K3... achter de koffiekar aan... wat een feest!!! Het straalt eraf... Dit spreekt voor zich... En dan hier... de toen nog niet wetende winnaar van deze avond... Meten is Weten... De Romte fan Fertier loopt vol... voor de prijsuitreiking...en een gezellige "Après Viswedstrijd"... De spanning begint te komen...wie vallen er dit jaar in de prijzen... Ook de Jury...Nettie, Wil en Anneke...worden bedankt... En alle jeugdige winnaars bij elkaar en zo trots op hun mooie behaalde medaille... En tenslotte...het winnende trio....van v.l.n.r: Hans Vries, Nico Lenting en Steven Kraaijenhof. Van Harte Gefeliciteerd!