Activiteiten bij boerencamping Fugelfrij Hichtum

Activiteiten

Dankzij de kleinschaligheid van onze camping betekent kamperen bij ons nog echt dat u te gast bent. Wij houden het graag persoonlijk en dat zorgt voor een goede sfeer.

Romte fan Fertier (recratieruimte)

Romte fan Fertier is de Friese benaming voor Ruimte voor Vermaak en deze naam heeft dat de afgelopen jaren al diverse keren waargemaakt. In April / Mei 2013 zijn we begonnen te bouwen aan deze ruimte. Het belangrijkste is dat het zichtbaar blijft dat het in de boerderij is gevestigd en die sfeer en beleving is en blijft.

Onze Romte fan Fertier kon gecreëerd worden omdat we ruimte kregen door een verandering in onze bedrijfsvoering en dit zo tot realiteit konden maken. Het is een mooie ruimte geworden om “gewoon” even te zitten, of met de laptop, een spelletje te doen uit de grote kast die er staat met een grote diversiteit aan spelletjes, darten etc. En voor onze gasten die met de fiets of kano aankomen is het een “windvrije” plek om bij te komen. of te schuilen en/of te eten.

Deze ruimte heeft het afgelopen jaar vele mooie herinneringen gegeven in de vorm van samenzijn met alle gasten, gasten die met hun familie hier iets hadden vieren en de “spontane acties”. En dan af en toe te genieten van koffie/thee en wat lekkernij daarbij met elkaar….of prachtige muziek van enkel een viool, en een diversiteit aan andere muziek en optredens. En het zangtalent en tekstvaardigheid van de gasten zelf op een Bonte Avond…

Ditzelfde gevoel geven de concerten van Muziekver. Excelsior. Elk jaar komen ze hun slotconcert hier spelen op onze camping en dan op de camping zelf. En wie wil mag komen genieten samen met onze gasten.

 

Vissen

Onze camping ligt gelegen aan de Harlingervaart. Een prachtige plek voor iedere (hobby)visser. Aan het eind van de dag ziet u hier de zon onder gaan, terwijl u naar de dobber staart.

Kanovaren

Kanovaren is een heerlijke bezigheid. Inspannend en ontspannend. De wereld ziet er ook heel anders uit vanaf het water…vanaf de camping is het ook ideaal om een prachtige tocht rondom en door het waterrijke Bolsward te peddelen. Verder zijn er voor grotere tochten kaarten verkrijgbar in het winkeltje.

Er zijn twee 1 persoons kano’s en 2 twee persoons kano’s te huur.

Voor een dagdeel/dag kano huren maken we een “gezellig” prijsje!

Voor de kinderen

Wat er is op de camping:

Skelters, Trampoline, Fietsjes, Zandbak, Schommels.

In de Romte fan Fertier is een grote kast met vele boeken en spelletjes. Deze mogen ook even meegenomen worden naar hun caravan, camper of tent.

Een dartsbord is ook aanwezig. Voor pijltjes moet zelf worden gezorgd…er zijn er teveel meegenomen…

 

Wilt u reserveren of heeft u nog vragen:

0515-575226

Boerencamping Fûgelfrij
Fam. Ykema

Schwartzenbergweg 2
8743 KZ Hichtum

Openingstijden Boerencamping en winkel Fûgelfrij
Van 25 maart t/m 12 oktober 2024

Openingstijden winkel Fûgelfrij
Ma. t/m Za. 8:30 – 12:30
Zondag gesloten