Boerderijcamping Fugelfrij in Friesland

Nieuws

Het nieuwe sanitairgebouw gaat open

Hichtum, 09-06-2020

Lieve Gasten.

De gedachte van de wens mag a.s. maandag in vervulling gaan…het nieuwe sanitair mag in gebruik worden genomen… Dat zal een bijzondere dag zijn. We gaan ons houden aan de afstand die als maatregel wordt gesteld en na zo’n tijd van zelfvoorzienendheid zal dat nu geen probleem meer zijn. Misschien af en toe geduld wanneer er even gewacht moet worden…maar gelukkig is een dag lang in deze maanden😊.

Laten we genieten van het hier kunnen zijn…de ruimte die ons weer wordt toegekend en de gezelligheid met elkaar al moeten we de afstand in acht nemen.

Onze Romte fan Fertier kunnen we voor een gezellig samenzijn nog niet in gebruik nemen voor onze bekende activiteiten en gezellige avonden maar andere ideeën worden “geboren”…😊

Dit jaar 2020 is een jaar dat niemand zal vergeten…alles werd anders, is anders en zal anders blijven… Gezondheid…het allerhoogste goed wat we mogen krijgen…en de rest…mogen we zelf doen…

We gaan genieten van wat er wel is en gaat komen in de positieve zin.

We zien er naar uit…jullie hier te mogen begroeten…zo Welkom!

Een Warme groet uit Hichtum,

Yke en Sita.

Onze camping is geopend maar het sanitair gebouw nog gesloten tot 1 Juli

Hichtum, 7-05-2020

Gisteravond hebben we het allemaal weer kunnen horen…de nieuwe maatregelen … aangepast en/of naar latere datum uitgesteld. Dat laatste geldt voor ons sanitair gebouw. We hadden gehoopt dat deze weer in gebruik mocht worden genomen door onze gasten…maar helaas.

De camping mag/is geopend voor gasten die zelfvoorzienend zijn en/of geen gebruik van ons sanitair gebouw hoeven te maken. Een aantal gasten komen gelukkig onze mooie plek al bezoeken. Om te genieten van het hier zijn, rust, ruimte en vissen.

En wat moet je er nog over zeggen…soms zijn de woorden ook even niet daar… We hebben nog steeds de hoop dat de voorzieningen toch eerder geopend mogen worden maar weten dat dit sterk afhangt van wat er de komende weken zal gaan gebeuren.

Weet dat jullie welkom zijn en we er naar uitzien om jullie hier te ontvangen….voor of na 1 Juli.

Blijf met elkaar…om elkaar denken.

Een warme , zonnige groet,

Yke en Sita.

Opnieuw verlenging Maatregelingen Coronavirus

Hichtum, 22-04-2020

Waar de afgelopen week al veel nagedacht,bedacht en uitgevoerd werd na de persconferentie op 14 April waarin dat aangegeven werd door Premier Rutte was er gisteravond toch wel teleurstelling. Onze sector werd helemaal niet benoemd en ook niet besproken. Dat hadden we verwacht en gehoopt.

En natuurlijk voelen wij ook dat gezondheid en alle mensen die daar hard voor en aan werken het allerbelangrijkste zijn. Door de weken heen voel en weet je dat iedereen er mee heeft te doen en zorgen heeft voor de toekomst. Wel is er vandaag contact gelegd met onze Gemeente SWF…er zijn vragen waar we graag antwoorden op willen. Daar komt nog reactie op.

Voor nu is ons nieuwe sanitair gebouw nog gesloten t/m 19 Mei. Maar laten we de moed niet verliezen en hoop houden….Genieten van het mooie weer dat toch een kadootje is in deze tijden. En uitzien naar hopelijk nog mooie zomermaanden waarin we hopelijk met elkaar mogen genieten van het hier zijn en de mooie omgeving.
Wanneer er nieuws is betreffende antwoorden van onze Gemeente SWF dan zal dat hier weer geplaatst worden.

Wij hopen jullie gauw weer te mogen ontmoeten en begroeten…want het is stil…en missen jullie.

Sterkte en alle goeds in Gezondheid en Zijn,

Warme groet,

Yke en Sita

Verlenging Maatregelingen Coronavirus

Hichtum, 01-04-2020
 
Zoals we allemaal waarschijnlijk gisteren hebben kunnen horen van Rutte en De Jonge zijn alle maatregelingen verlengd naar 28 April. En daar werd ook genoemd dat sanitair gebouwen gesloten zijn tot die datum en daarmee ook onze camping.

Op 21 April zal er weer een persconferentie worden gehouden met verdere mededelingen betreffende na de bovengenoemde datum. Laten we hoop houden en de moed niet verliezen, er met elkaar aan werken het allemaal in toom te kunnen houden. Er gaat niets boven gezondheid!Misschien komen er weer lichtpuntjes vanaf eind April.

Mochten er vragen zijn…bel gerust…wij staan jullie graag te woord.

Wij wensen allen heel veel sterkte in deze onzekere en onwerkelijke tijd.
 
Een warme groet,
 
Yke en Sita

Camping gesloten tot 6 april

Hichtum, 27-03-2020

Gisteravond is bekend geworden dat de maatregelingen zijn aangescherpt betreffende de recreatie, om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Dat hebben de Veiligheidsregio’s van de drie Noordelijke Provincies besloten. Dit houdt in dat onze camping gesloten blijft tot 6 April. Dan wordt er een nieuw besluit genomen. We houden jullie op de hoogte. 

Warme groet, 

Yke en Sita

Wij starten het seizoen...

Hichtum, 25-03-2020

Beste, Lieve Gasten.

Ons hele land en alle landen er om heen hebben te maken met het Corona virus. Menigeen gaat hier gebukt onder. Het is voelbaar en zichtbaar… De maatregelingen volgen zich opeen met strengere protocollen en dat is goed….dat moet om alles binnen de perken te houden. We wisten en voelden aankomen dat het  anders zou worden de komende tijd maar dit hadden we allemaal niet verwacht.

Vorige week zijn we al gaan bellen met onze Gemeente SWF en ook gisteren gaven ze al aan dat we vooralsnog de gasten mogen ontvangen met daarbij de  strikte maatregelen op te volgen van de RIVM.

Een prachtig nieuw en ruim toiletgebouw waar hygiëne altijd al bovenaan het lijstje staat zal daarin ook meewerken. Wel zullen er aanwijzingen worden gegeven om de nieuwste  voorschriften na te leven. Ook zal onze Romte fan Fertier niet geopend zijn voor de hier bekende gezellige bijeenkomsten en activiteiten …laten we hopen dat dit weer zal terugkomen…om naar uit te zien!

Er is ruimte op de camping en er om heen…meer dan genoeg. Wanneer we de juiste ruimte aan elkaar blijven geven dan moet dat goed gaan. Verder weet een ieder voor zich wel of het gepast is om wel of niet te kunnen komen. Mocht U één van de verschijnselen hebben van dit virus kunt U niet komen.  Bezoek op de camping is ook een punt wat nu niet meer vanzelfsprekend zal zijn. Dat zal voorlopig in overleg gaan met ons.

Alles zal anders zijn…ook hier in de omgeving en Bolsward. Maar het warme welkom zal niet anders zijn…ook niet op afstand. Wij willen jullie vragen niet onverwacht te komen zonder te bellen/reserveren in deze tijden. Ook wij moeten de ruimte bepalen die wij kunnen bieden.

Mochten er wijzigingen zijn en komen, dan staat het hier geschreven.

En alle kracht en goede moed toegewenst in deze onzekere tijd die ons allen raakt. Maar omdat het ons allen raakt kunnen we het door “er gewoon te zijn” draaglijker maken.

Een warme en zonnige groet,

Yke en Sita.

En zijn er vragen….0515-575226!

Wilt u reserveren of heeft u nog vragen:

0515-575226

Boerencamping Fûgelfrij
Fam. Ykema

Schwartzenbergweg 2
8743 KZ Hichtum

Openingstijden Boerencamping en winkel Fûgelfrij
Van 27 Maart t/m 10 Oktober 2020

Openingstijden winkel Fûgelfrij
Ma. t/m Do. 8:30 – 12:00
Vr. en Za. 8:30-12.30 en 13.30-17.00
Zondag gesloten