Wat te doen in Friesland

Omgeving

11-Steden

De 11-Stedentocht fietst, peddelt en vaart hier langs de camping…dat is en blijft bijzonder…elk jaar weer.

Bolsward

Bolsward

De camping licht op slechts 1,5 km afstand van het centrum van de elfstedenstad Bolsward. Het heeft mooie grachten, vele monumenten en een prachtig park. Elke donderdagochtend is er een ambachtelijke markt en zijn er het hele jaar diverse evenementen.

Sneek

Sneek

Sneek staat onder andere bekend als de watersportstad van Friesland. Daarnaast is er genoeg te doen voor jong en oud. De stad is rijk aan monumenten, musea en heeft een gezellig winkelcentrum. Beleef de stad op de fiets, tijdens een wandeling of vanaf het water.

Workum

Workum

Workum heeft watersport, kunst en cultuur, winkeltjes en gezelligheid. Uitwaaien op het strand of verkoelen in het IJsselmeer. Er wordt het hele jaar door veel georganiseerd voor jong en oud.

Elfstedentocht stad IJlst

IJlst

IJlst is van oudher een ‘Houtstad’. Jarenlang werden hier boomstammen verzaagd. De iconische houtzaagmolen de Rat herinnert aan die tijd. IJlst is ook bekend van de karakteristieke overtuinen, waar elk jaar de Overtuinenfair wordt georganiseerd in juni.

Elfstedentocht stad Franeker

Franeker

Franeker staat vooral bekend om de P.C. Het jaarlijks terugkerende kaatstoernooi in de zomer maanden. De stad wordt veel bezocht vanwege het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium, waar het model van het zonnestelsel te bewonderen is. Het heeft veel mooie monumenten en er is genoeg vanaf het water te bekijken.

Elfstedentocht stad Harlingen

Harlingen

Harlingen is een prachtige oude havenstad. In de stad is een deel van de verdedigingswerken nog altijd te zien, net als de oorspronkelijke grachtengordels en oude pakhuizen. Daarnaast kun je vanaf Harlingen de veerboot naar Vlieland of Terschelling pakken.

Elfstedentocht stad Hindeloopen

Hindeloopen

Sinds 1225 heeft Hindeloopen zijn eigen stadsrechten en dit met nog geen 900 inwoners. Het was een belangrijke handelsplaats. In de vroegere jaren kende Hindeloopen zijn eigen klederdracht. Tegenwoordig zijn deze outfits alleen nog te bewonderen tijdens optredens en demonstraties. Het is een perfecte plek om uit te waaien op het strand of in de haven.

Elfstedentocht stad Leeuwarden

Leeuwarden

De hoofdstad van Friesland staat bekend om de Oldehove, de toren die nog schever is dan de toren van Pisa. Er is altijd gezelligheid in de stad en er vinden het hele jaar door voldoende evenementen plaats. In Leeuwarden komt alles samen. Van de dierentuin tot aan het historische centrum. Er is voor ieder wat wils.

Elfstedentocht stad Stavoren

Stavoren

Stavoren is dé stad aan het IJsselmeer. Het was de allereerste Nederlandse gemeenschap die stadrechten kreeg. In het pittoreske dorpje kun je gezellig door de kleine straatjes wandelen, de haven en het strand bezoeken en kun je de boot nemen naar Enkhuizen.

Elfstedentocht stad Sloten

Sloten

Sloten is de kleinste stad van de elf steden. Het stadje bevond zich vroeger in en belangrijke waterweg van Sneek naar de Zuiderzee. Tegenwoordig is Sloten bekend vanwege de watersport en is het er heerlijke knus met haar vele oude, prachtige woonhuizen.

Elfstedentocht stad Dokkum

Dokkum

Dokkum is de stad waar Bonifatius in 754 zijn waterloo vond. Van de rijke historie is tegenwoordig nog steeds veel van terug te zien. De stad is 140 rijksmonumenten rijk en heeft het een prachtige historische binnenstad. Dat zie je terug in de prachtige bolwerken én de oude fabriek waar de echte Beerenburg vandaan komt.

Fietsroutes

Fietsen is prachtig door deze groene “Greidhoeke” van Friesland. De aanwezige knooppuntenkaarten zullen U daar zeker bij helpen. Ze zijn ook verkrijgbaar in het winkeltje.

Aldfaers Erf

Een unieke museum-route langs historische panden, ambachten, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen uit de 18e en 19e eeuwse Friese plattelandsbevolking.

De Lytse Marren Fietstocht

De Lytse Marren

De Lytse Marren fietstocht gaat door de Friese wielanden, langs meren en door veel karakteristieke Friese dorpjes.

Elfstedentocht

Fietsen langs de Elfsteden, dat is natuurlijk voor fietsers de tocht der tochten! Over een afstand van circa 265 km geniet je van het weidse Friese land.

Waddeneilanden

Onze camping ligt zo’n 13 km vanaf Harlingen. Zeker de moeite waard om vandaar de oversteek te maken naar die prachtige Waddeneilanden Vlieland en/of Terschelling.

Terschelling

Uitwaaien op het Waddeneiland Terschelling. Met prachtige zandstranden en een fraaie natuur. Fietsen en/of wandelen over het eiland waar je bijna geen auto’s tegen komt.

Vlieland bezoeken

Vlieland

Het Waddeneiland Vlieland is het kleinste bewoonde eiland. Het is hier heerlijk rustig en er is een prachtige natuur. Zeer geschikt voor fiets- en wandeltochten.

 

Musea

Met verschillende musea in de omgeving is er voor iedereen wat wils. Van kunst in het Jopie Huisman Museum, tot de sterren in het Planetarium in Franeker, tot terug in de tijd in het Schaatsmuseum.

Titus Brandsma Museum

Grote Dijlakker 11
Bolsward

0515-58 17 99
Stuur een mail
Titusbrandsmamuseum.nl

It Tsiispakhûs

Ald Hiem 2
Wommels

0515–33 14 08
Stuur een mail
www.tsiispakhus.nl

Jopie Huisman Museum

Noard 6
Workum

0515-54 31 31
Stuur een mail
www.jopiehuismanmuseum.nl

Planetarium

Eise Eisingastraat 3
Franeker

0517 – 39 30 70
Stuur een mail
www.planetarium-friesland.nl

Hannemahuis

Voorstraat 56
Harlingen

0517-41 36 58
Stuur een mail
www.hannemahuis.nl

Schaatsmuseum

Kleine Weide 1-3
Hindeloopen

0514 – 52 16 83
Stuur een mail
www.schaatsmuseum.nl

Wilt u reserveren of heeft u nog vragen:

0515-575226

Boerencamping Fûgelfrij
Fam. Ykema

Schwartzenbergweg 2
8743 KZ Hichtum

Openingstijden Boerencamping en winkel Fûgelfrij
Van 25 maart t/m 12 oktober 2024

Openingstijden winkel Fûgelfrij
Ma. t/m Za. 8:30 – 12:30
Zondag gesloten